Hírmorzsák

 2013.07.10. 22:01
  • Július eleje óta kapható az Egyesült Államokban a Passion legutóbbi new yorki produkciója nyomán készült lemez, amely a PS Classics gondozásában jelent meg, és olyan sztárok közreműködnek rajta, mint Judy Kuhn vagy Ryan Silverman. A Clarát a John Doyle-féle előadásokon éneklő Melissa Errico lebetegedett a felvétel idején, így őt Rebecca Luker helyettesítette.
  • Ha hinni lehet az előzetes híreszteléseknek, a közeljövőben egy másik lemeznek is örvendhetnek a Sondheim-fanatikusok: a Jay Records kiadó a tervek szerint új Anyone Can Whiste-felvétellel rukkol elő, a főszerepekben nem kisebb nevekkel, mint John Barrowman, Maria Friedman és Julia McKenzie. Nincs még hivatalos időpontja a megjelenésnek, de néhány részlet itt meghallgatható a készülő albumról.
  • 14 év után újra előadják a New Yorki Filharmonikusok a Sweeney Toddot: a 2000-es nagyszerű koncertek (amelyekről lemez- és videófelvétel is készült) színvonalát nem lesz könnyű túlszárnyalni, mindenesetre 2014. március 5-8. között újra felcsendülnek Sondheim hátborzongató dallamai a zenekar tolmácsolásában. Az előadást Lonny Price rendezi, Alan Gilbert vezényli, a címszerepre pedig a világhírű walesi basszbaritont, Bryn Terfelt kérték fel.
  • Végezetül néhány infó a nyár legfontosabb, a blogot érintő hazai eseményéről: a Félúton a Fórum felé szombathelyi előadásaira a jegyek interneten már kaphatók, személyesen pedig augusztus elejétől válthatók a Weöres Sándor Színház Király utcai jegyirodájában, hétköznapokon 10 és 16 óra között. Előadások: augusztus 15. és 24. között 11 alkalommal!

Címkék: sweeney todd passion sondheim magyarországon a funny thing happened on the way to the forum anyone can whistle

A bejegyzés trackback címe:

https://sondheimtisztelo.blog.hu/api/trackback/id/tr775399686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása