Néhány rajongó áldozatos munkájának köszönhetően egyre több komplett Sondheim-musical érhető el a Youtube-on. Ezekből szemezgetünk.


Sweeney Todd

Az elmúlt évszázad egyik legsötétebb és legeredetibb zenés darabjának előadása (majdnem) az eredeti Broadway-szereposztással, Hal Prince legendás rendezésében:

George Hearn azóta is felülmúlhatatlan démoni borbély, a 2001-es remek koncertfelvételen méltó partnere Patti LuPone minden lében kanál Mrs Lovettje:


Sunday in the Park with George

Sondheim talán legtalányosabb és legnehezebben befogadható darabja, ahogyan az alkotók azt eredetileg megálmodták, Bernadette Peters és Mandy Patinkin lenyűgöző párosával:

Merrily We Roll Along

Csúfos bukás nem is a legjobb minőségben - ez a videó a Merrily... bemutatójáról mindezek dacára fontos kór-, illetve kortörténeti dokumentum:

Pacific Overtures

Sondheim, Weidman és Prince közös produkciója Japán nyugatosításáról, japán, kínai, filippínó, hawaii, burmai és koreai színészek közreműködésével, remek minőségben:

Company

Párkapcsolati kiskáté Barney Stinsonnal, avagy a Company szcenírozott koncertjének felvétele 2011-ből: 


Passion

Donna Murphy korszakos jelentőségű és zavarba ejtő alakítása az eredeti Broadway-produkcióban, 1994-ből:

Címkék: company broadway sunday in the park with george pacific overtures merrily we roll along peters [bernadette] patinkin [mandy]

A bejegyzés trackback címe:

https://sondheimtisztelo.blog.hu/api/trackback/id/tr65539830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása