Sondheim a világhálón

 2011.12.11. 13:23

 

Cseppet sem meglepő módon számtalan internetes oldal, fórum, blog foglalkozik Stephen Sondheimmel, és azon sincs mit csodálkozni, hogy jobbára mindegyiket angolszász országokban hozták létre. Lássuk, melyek a legszínvonalasabbak!

 

1. A három legfontosabb weboldal, átfogó képet adnak a szerzőről és életművéről:

The Stephen Sondheim Reference Guide:

Tényleg minden, amit tudni akartál a Sondheim-musicalekről: pontos infók a bemutatókról, szereplőgárdákról, lemezekről, a fontosabb énekesekről/rendezőkről. Valamennyi, Sondheim által írott dallal kapcsolatban megkereshető, hogy melyik darabban/műsorban hangzik el. Nagyon ajánlott!

Sondheim.com:

Színes, szélesvásznú oldal, rengeteg hasznos információval, komoly tanulmányokkal - kár, hogy 2008 óta nem frissítik. A hozzá tartozó fórum viszont él és virul, kifejezetten érdemes bekukkantani.

The Quotable Stephen Sondheim Page:

Részletes leírás valamennyi Sondheim-darabról, háttérinfókkal, idézetekkel. Remek a linkajánló is.

 

2. Kisebb, de igen hasznos oldalak:

The Stephen Sondheim Society:

Az angliai Sondheim-társaság hivatalos oldala, talán nem olyan informatív, mint az előzőleg ajánlottak, viszont a 27 fontos éves tagdíjért mindenkinek jár a kéthavonta megjelenő Sondheim News című lap és persze egyéb kiváltságok - még Magyarországon is. Csak a nagy-britanniai bemutatókkal foglalkozik.

The Sondheim Review:

Az Egyesült Államokban negyedévente megjelenő magazin hivatalos oldala, információk a tengerentúli produkciókról. A nyomtatott lap régebbi számaiból jónéhány cikk nem-előfizetők számára is hozzáférhető.

Sondheim Notes:

Részletes elemzés az életmű három kiemelkedő jelentőségű darabjáról (A Little Night Music, Sweeney Todd, Pacific Overtures).

 

3. Blogok:

Little Sondheim Things:

Mikróblog vagy - ha jobban tetszik - tumblr, képekkel, zenékkel, videókkal, idézetekkel, kis színes sondheimizmusokkal.

Fuck Yeah Stephen Sondheim:

A mikróblog neve senkit se ijesszen el, a szerkesztő imádja Sondheimet (mottó: Bow before the fucking king of musical theater). Hasonló tartalom, mint az előző oldalon.

 

Címkék: sweeney todd a little night music pacific overtures

A bejegyzés trackback címe:

https://sondheimtisztelo.blog.hu/api/trackback/id/tr953455171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása