Mottó:

Without someone in a tree,
Nothing happened here.

 

Stephen Sondheim egyik legkülönösebb témájú és hangulatú musicaljének kulcsfontosságú részlete, amely a szerző félig komolytalan kommentárja szerint híven közvetíti a darab szellemiségét: "történelmi elbeszélés egy olyan japán tolmácsolásában, aki nagyon sok amerikai musicalt látott".

Melyik műben?

Pacific Overtures (1976)

Miről is szól?

Senki sem tudja pontosan, mi is történt a Békekötés Házában azon a bizonyos 1853-as napon a kanagawai tengerparton, amikor Matthew Calbraight Perry először találkozott a sógun embereivel, mégis, mindenkinek megvan a maga verziója Japán nyugatosításának eme kiemelkedő fontosságú eseményéről.

Kik éneklik?

A darab narrátora mellett egy öregember, saját fiatalkori énje (aki egy közeli fára mászva követte a történéseket) valamint egy harcos, akinek a feladata a sógun védelme volt.

Ezen a videón az 1976-os, eredeti Broadway-produkció részlete látható. Sondheim kedvenc dala nem a legtökéletesebb minőségben, ám mégis illúziókeltő előadásban:

Címkék: dalszöveg pacific overtures

A bejegyzés trackback címe:

https://sondheimtisztelo.blog.hu/api/trackback/id/tr403527320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása