Napi idézet + videó - Company

 2012.01.19. 12:13

A Company című korszakalkotó Sondheim-musicalről, mégpedig 1972-ből, a Színházból, amely akkor éppen a Színházművészeti Szövetség folyóirata volt:
 

A Company, ha nem is forradalom, de feltétlenül új út a musicalben; szerkezetének és hangnemének, dramaturgiai és technikai felépítésének immár semmi köze az operetthez; cselekmény nélküli, de tökéletes hatásismerettel megkomponált modern társadalmi dráma - musical formában. George Furth szövegkönyve önálló darabként is helytállna; a műfaj új vezércsillagának, Stephen Sondheimnek irodalmi értékű versei megannyi telitalálat, zenéje modern és dallamos.

Forrás: Szántó Judit: Csendes színházi esték Londonban, in: Színház, V. évf. 8. sz

Aki esetleg nem ismerné a darabot, vagy csak régen hallotta már a legnagyobb "slágerét", annak itt a Being Alive Dean Jones előadásában:

Címkék: company jones [dean]

A bejegyzés trackback címe:

https://sondheimtisztelo.blog.hu/api/trackback/id/tr343589804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása