Napi idézet

 2012.01.26. 13:50

A napi idézet ezúttal Galambos Attila Stephen Sondheim - avagy a pesszimista musical című kiváló tanulmányából származik, aki hajszálpontosan fogalmaz a Sondheim művészetét övező alapvető ellentmondással kapcsolatban:

Hogy [Sondheim] mégis az elitkultúra része lett, az csak különleges zsenijének köszönhető, amelyben a briliáns technikai tudás másoknál alig tapasztalható morális elkötelezettséggel párosul. És ha e kettő közül egy is elég, hogy a nagyközönség fejvesztve meneküljön a színházból, a Sondheim-musicalek számára akkor is helyet kell találni a magyar színházművészetben, mert ezek a műfaj megkerülhetetlen klasszikusai, és vonzerejük éppen abban áll, hogy merészen egyensúlyoznak a tömegkultúra és az intellektuális kisérletezés határmezsgyéjén.

A bejegyzés trackback címe:

https://sondheimtisztelo.blog.hu/api/trackback/id/tr863769661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása