A Sondheim DVD-ket tárgyaló sorozatunk utolsó részében a szerencsére szép számú koncertfelvétellel foglalkozunk, amelyek közül néhány kötelezően megtekintendő is akad a műfajért és a szerzőért rajongók számára.

Follies in Concert (1985)

Amolyan Így készült összeállítás, amely a sztárparádét felvonultató 1985-ös Follies koncertelőadás kulisszatitkait tárja a nézők elé. Sajnos a képminőség nem a legjobb, valamint kevés az előadásrészlet is, Mandy Patinkin viszont utolérhetetlen Buddy blues-ának előadójaként.

 

 

 A Celebration at Carnegie Hall (1993)

A Carnegie Hallban 1993-ban rendezett nagyszabású gálakoncert felvétele, amelyen Sondheim legismertebb számait minden fellépő előadó igyekezett egy kicsit a saját képére formálni. Műfaji eklekticizmus, néhány emlékezetes pillanattal. Hátborzongató Booth balladája az Assassins-ből.

 

 

Sweeney Todd in Concert (2001)

A Follies DVD-vel ellentétben ez a lemez a teljes koncertet tartalmazza, mégpedig igazi sztárszereposztásban. George Hearn és Patti Lupone párosa a legelvakultabb rajongók kényes ízlésének is megfelelő, pluszban pedig ott van ugyebár Barney is, és ne feledkezzünk meg az operás John Alerről sem.



The Birthday Concert (2010)

A Sondheim 80. születésnapja tiszteletére rendezett megakoncert felvétele, hatalmas nevekkel és még hatalmasabb produkciókkal. Aki csak most kezd barátkozni a szerző életművével, keresve sem találhat jobb ismerkedési lehetőséget. Külön említést érdemelnek a vörösbe öltözött hölgyek!
 

Címkék: dvd ajánló sweeney todd assassins follies patinkin [mandy]

A bejegyzés trackback címe:

https://sondheimtisztelo.blog.hu/api/trackback/id/tr934273152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása