Március 20-án immáron hivatalosan is bemutatták a londoni West Enden a Sweeney Toddot. Az alábbiakban a brit újságok kritikusainak véleményéből szemlézünk:

A The Guardian újságírója, Michael Billington szuperlatívuszokban írt a produkcióról. Szerinte a folyamatosan nyugtalanító előadás, a történetet az 1930-as évekbe repítő rendezés és a bátor színészi alakítások mind Sondheim remekművének társadalmi érzékenységét támasztják alá. A Sweeney Todd mondanivalója ma is fontos és aktuális.

Charles Spencer (The Telegraph) már közel sem volt ennyire lelkes, a történet modernizálását egyenesen butaságnak tartja. Bevallja viszont, hogy aki először látja az előadást, biztosan a hatása alá kerül. A főszereplők közül Imelda Staunton (Mrs Lovett) nyerte el leginkább a tetszését.

Dominic Maxwell, a The Times kritikusa azt emeli ki, hogy a rendező, Jonathan Kent milyen ügyesen egyensúlyoz a darab romantikus és disszonáns, horrorisztikus és komikus elemei között.

Henry Hitchings (The Evening Standard) véleménye szerint minden hibája ellenére az Adelphi Színházban látható Sweeney Todd "nyugtalanító, a két főszereplő által borotvaélesre fent musical thriller".

Címkék: sweeney todd külföldi bemutatók

A bejegyzés trackback címe:

https://sondheimtisztelo.blog.hu/api/trackback/id/tr854332578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása