Napi idézet

 2013.02.03. 09:49

Az alábbi idézetnek - persze csak látszólag - nem sok köze van blogunk alanyához. A The World of Musical Comedy című Stanley Green-könyv Deems Taylor által jegyzett előszavának mondatai mindenesetre remekül illusztrálják a musical világában és általában az igényes szórakoztatóiparban kitörni vágyó alkotók nehézségeit:

A népszerű médiumoknál dolgozók állandóan a befektetők arra irányuló nyomásával szembesülnek, hogy ne kísérletezzenek, ne alkossanak újszerűt, inkább kössenek kompromisszumokat és törekedjenek a biztonságra. Ha a musical comedy alkotói minduntalan a sikeresség ezen kívánalmainak  akartak volna csak megfelelni, akkor ma nem beszélhetnénk amerikai musicalről - még mindig bécsi operettet hallgatnánk.

A bejegyzés trackback címe:

https://sondheimtisztelo.blog.hu/api/trackback/id/tr215059890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása