Sondheimkonyv_borito.jpg

Stephen Sondheim, az amerikai zenés színház elmúlt fél évszázadának talán legragyogóbb tehetségű alkotója olyan korszakos jelentőségű musicalek zeneszerzőjeként és/vagy dalszövegírójaként vált világhírűvé, mint a Sweeney Todd, a West Side Story, a Company, az A Little Night Music vagy a Follies. Munkásságát számos Tony-díjjal, valamint a Dick Tracy című film egyik betétdaláért Oscar-díjjal ismerték el.

 A Stephen Sondheim színháza című könyv arra vállalkozik, hogy a magyar olvasók számára is megmutassa, mennyiben változtatta meg ez a megalkuvást nem ismerő színpadi szerző a modern zenés színház arculatát. A kötet lapjain egyaránt megelevenednek a jól ismert és a jószerével elfeledett Sondheim-darabok, mindamellett feltárulnak a musicalek keletkezésének apró mozzanatai, bepillantást engedve a Broadway semmi mással össze nem téveszthető sajátos világába, illetve az eredeti bemutatók kulisszái mögé.

 A kötetet a magyar nyelvű Sondheim-előadások (többek közt a Centrál Színházban jelenleg is játszott Egy nyári éj mosolya, valamint a Madách Színház és a Rock Színház korábbi produkcióinak) felidézése, részletes irodalomjegyzék és kronológia, valamint jó néhány, nyomtatásban korábban meg nem jelent fénykép teszi teljessé.

A könyv megvásárolható az Írók Boltjában (Budapest, Andrássy út 45.), a Rózsavölgyi Zeneműboltban (Budapest, Szervita tér 5.), a Művészetek Palotája könyvesboltjában valamint megrendelhető  a Viva la Musical! webshopjában!

A bejegyzés trackback címe:

https://sondheimtisztelo.blog.hu/api/trackback/id/tr645296830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása