Az A Little Night Music című Sondheim-musicalt Budapesten minden alkalommal Egy nyári éj mosolya címmel adták. Miskolcon azonban visszatértek Mozarthoz: a Miskolci Nemzeti Színház Egy kis éji zenéje mindmáig az egyetlen, a borsodi megyeszékhelyen bemutatott Sondheim-darab. A premier 1999. november 12-én volt, a musicalt amerikai vendégrendező, Gary L Briggle állította színpadra, aki miskolci élményeit egyfajta produkciós napló formájában a nagy presztízsű The Sondheim Review-ban is megosztotta a nagyközönséggel.

Az Egy kis éji zene főbb szerepeit Seres Ildikó (Desiree), Dézsy-Szabó Gábor (Frederik), Komáromy Éva (Mme Armfeldt), Molnár Erik (Carl Magnus), Várkonyi Szilvia (Charlotte), Kertész Marcella/Péter Cecília (Anne), Hevér Gábor/Sztankovszky Miklós (Henrik) alakították, az előadásokat Gillay András és Regős Zsolt dirigálta.

Néhány muzeális értékkel bíró kép az előadásból (forrás: Miskolci Nemzeti Színház):

Hevér Gábor,Kertész Marcella_1.jpg

Seres Ildikó, Szabó Emília,Dézsy Szabó Gábor_1.jpg

Varga Andrea, Kertész Marcella_1.jpg

Komáromi Éva,Lukács Gábor,Varga Andrea,Seres Ildikó,Molnár Erik_1.jpg

Címkék: egy nyári éj mosolya a little night music sondheim magyarországon

A bejegyzés trackback címe:

https://sondheimtisztelo.blog.hu/api/trackback/id/tr304744650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása