A Merrily We Roll Along, avagy a Vidáman gördülünk tovább című darab annak idején Sondheim talán legnagyobb bukása volt: a New Yorki Alvin Theatre 1981-es bemutatója mindössze 16 előadást ért meg. A kritikusok a szövegkönyvön verték el a port, Sondheim muzsikája viszont egyáltalán nem bizonyult érdektelennek. Nem is lehet az, hiszen olyan slágerek hangzanak el a darabban, mint az Old Friends vagy az Our Time.

2012 márciusában mindenesetre ismét felújítják a meglehetősen zavaros történetű darabot, mégpedig Cincinnatiben, annak az egyéni hangú rendezőnek, John Doyle-nak az irányításával, akinek a nevéhez a néhány évvel ezelőtti USA-beli nagysikerű Company és Sweeney Todd produkciók fűződnek. Doyle speciális módon nyúl a darabokhoz, olyan sokoldalú énekes-színészeket választ a szerepekre, akik muzsikusként is megállják a helyüket, és ők biztosítják az előadások zenei kíséretét is.

A nemzetközi Sondheim-fórumokon nagyban megy már a találgatás, vajon működni fog-e a Doyle-féle koncepció a Merrily... esetében. A magam részéről annyit tennék hozzá a dologhoz, hogy jó lenne egy olyan országban élni, ahol egyáltalán beszédtémát jelentenek az efféle hírek.

Címkék: company sweeney todd merrily we roll along vidáman gördülünk tovább doyle [john] külföldi bemutatók

A bejegyzés trackback címe:

https://sondheimtisztelo.blog.hu/api/trackback/id/tr413467174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása