A Sondheim DVD-kkel foglalkozó sorozatunk második részében a színpadi előadásokat vesszük górcső alá, köztük néhány kihagyhatatlan klasszikussal. A DVD-k amerikai vagy brit internetes oldalakról, egészen elfogadható áron, idehaza is könnyűszerrel beszerezhetőek.

Into the Woods

A jól ismert Grimm-mesehősök meghökkentő kalandozásai az erdőben: a darab sokak szerint az egyik legeredetibb Sondheim-mű, ahol - talán ezzel nem lőjük le a poént - bizony nem mindenki marad életben. A szereplők közül egyértelműen Joanna Gleason elbűvölő péknéje viszi a prímet. A DVD-n az eredeti new yorki előadás felvétele látható.

 

Sweeney Todd

George Hearn és Angela Lansbury klasszis alakítást nyújtanak ebben a véresen komoly, ám mégis annyira szórakoztató sorozatgyilkosos históriában, az előadás pedig az Into the Woodshoz hasonlóan igencsak látványosra sikerült. A lemez már önmagában a Little Priest című kettős frenetikus előadásáért megéri az árát. Szintén Broadway-produkció.

 

Sunday in the Park with George

Akárcsak a Sweeney Todd esetében, ezen a lemezen is egy klasszikus páros látható a főszerepekben. Bernadette Peters és Mandy Patinkin játéka korszakos jelentőségűvé növeszti az eredeti Broadway-előadás felvételét. A lemezen ráadásul még a közreműködőkkel felvett audiokommentár is meghallgatható.

 

Passion

A világtörténelem első és mindezidáig egyetlen episztola-musicalje nem könnyű hallgatnivaló. A darab zenéje - ahogy mondani szokás - operai igénnyel íródott, zárt számokat szinte alig tartalmaz. A tragikus szerelmi háromszög-história gyújtópontjában, Fosca szerepében Donna Murphy máig utolérhetetlen alakítást nyújt.

 

Következik: 3. rész - A koncertfelvételek

Címkék: dvd ajánló broadway sweeney todd passion sunday in the park with george into the woods peters [bernadette] patinkin [mandy] hearn [george]

A bejegyzés trackback címe:

https://sondheimtisztelo.blog.hu/api/trackback/id/tr273976876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása