1993. november 4-6. között, összesen négy alkalommal a brit musicaljátszás legendái adtak egymásnak randevút - Budapesten, a Nemzeti (most: Magyar) Színházban. Nem, nem elírás: ekkor vendégszerepelt ugyanis a londoni Royal National Theatre Sondheim Sweeney Toddjával az Európai Színházak Fesztiválján.

Az előadás főszerepeit Alun Armstrong (Sweeney) és Julia McKenzie (Mrs Lovett) alakították, Turpin bíróként egy egykori Sweeney Todd, Denis Quilley lépett fel. A produkciót Declan Donnellan állította színpadra, akinek munkájáról így írt annak idején a The Evening Standard:

 

Donnellan rendezésében a musicalből kamarajellegű Jakab-kori bosszúdráma lesz, amely finoman súrolja a grand-guignolt és a black comedyt, és szenvedélyét a brechti szatíra táplálja a nagyvárosról, ahol a szegényekre és a gyengékre pusztulás vár.

A különleges hangulatú produkcióról ekként tudósított az Independent on Sunday:

(...) a mű kamaraoperaként születik újjá, minimálisra redukált díszlettel és négy főre (főleg fuvósokra) zsugorított zenekarral. Eltűntek a Broadway közönségmanipuláló taktikái, és helyükre karcsú, céltudatos zenés dráma került, amelyben minden szál exponálva van.

 

Forrás: Színház, XXVI. évf. 10. szám, 1993. okt.

Címkék: sweeney todd sondheim magyarországon

A bejegyzés trackback címe:

https://sondheimtisztelo.blog.hu/api/trackback/id/tr564075400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása