Mottó:

Beyond woods,
Beyond witches and slippers and
hoods
Just the two of us

Egy Sondheim-dal, amelyet hallgatva szem nem maradhat szárazon: az It Takes Two kulcsfontosságú pillanata az életmű kulcsfontosságú darabjának.

Melyik műben?

Into the Woods (1987)

Miről is szól?

A musical sok mesebeli szereplője mellett felvonultat két hétköznapi figurát is: a péket és nejét, akiknek a házassága nem éppen harmonikus, ugyanis gyermekre vágynak, amelyet az élet eddig megtagadott tőlük. Most azonban a szomszéd boszorkánytól különleges esélyt kaptak, ugyanis ha teljesítik a cseppet sem könnyű feladatokat, nevezetesen megszerzik neki többek közt Hamupipőke cipőjét, Piroska köpenyét és Aranyhaj arany haját, megajándékozza őket a termékenység csodájával.

Kik éneklik?

A pék és a felesége, akik felismerik, hogy csakis a másik segítségével érhetik el hőn áhított céljukat. Sondheim itt nem egyszerű szövegíró-iparosként tevékenykedett, hanem igazi költővé vált, az It Takes Two szövege tanítani való remeklés.

Az eredeti Broadway-sorozat két főszereplője, Joanna Gleason és Chip Zien között a Sondheim 80. születésnapja alkalmából rendezett koncerten újra működésbe lép az a bizonyos kémia:

Címkék: dalszöveg broadway into the woods

A bejegyzés trackback címe:

https://sondheimtisztelo.blog.hu/api/trackback/id/tr814142515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása