gypsyhun.jpgSokan Sondheim egyik legjobb munkájának tartják a Jule Styne zenéjére írt dalszövegeket, amelyek a Gypsy című 1959-es, azóta legendássá vált musical alapját képezik. A magyarországi bemutatóra (Fodor Ákos és Ungvári Tamás fordításában) 34 évet kellett várni, igaz, ekkor két színházban is műsorra tűzték a darabot.

Az azonos művészi koncepcióval készült produkciókat Szegvári Menyhért rendezte, és Rose mama szerepében Budapesten és Kecskeméten is Galambos Erzsi brillírozott. A további főszerepeket a József Attila Színházban Kocsis Judit/Román Judit, Fehér Anna/Hegyi Barbara, Szombathy Gyula, Háda János és Kishonti Ildikó m.v., Kecskeméten pedig Radó Denise m.v., Mérai Katalin, Vitéz László, Pál Attila/Nyári Zoltán és Krassói Gabriella alakította.

Az 1993 októberi budapesti premierről a Criticai lapok recenzense nem volt túlságosan hízelgő véleménnyel: "... a széteső, hullámzó előadást a koreográfusnak és a mindvégig feszesen, pontosan játszó zenekart vezető Silló Istvánnak köszönhetően a show-betétek tartják össze.". Galambos Erzsi teljesítményéről azonban a legnagyobb elismerés hangján szólt.

Címkék: gypsy sondheim magyarországon

A bejegyzés trackback címe:

https://sondheimtisztelo.blog.hu/api/trackback/id/tr574607246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása