Napi idézet

 2012.10.01. 07:00

Scott Miller, a st louisi New Line Theatre vezetője számos izgalmas könyvet írt imádott műfajáról, a(z amerikai) musicalről. Az alábbi idézet a Rebels With Applause című, a Broadway korszakalkotó és tabudöngető premierjeit górcső alá vevő művéből való, és bár konkrétan nem sok van köze jelen blog alanyához, sok tanulsággal szolgálhat:

Sok ember akad, aki nem becsüli a zenés színházat, rendezők, akik szétszabdalják a szövegkönyveket és a partitúrákat, akik elvesznek és hozzátesznek, átírják a párbeszédeket, amit egy prózai darabbal sosem tennének meg, és mindezt azért, mert a musicalt nem tekintik igazi, vagy komoly színházi műfajnak, mert azt hiszik, jobban értenek hozzá, mint Stephen Sondheim, Hal Prince vagy Lerner és Loewe. (...) A musical Amerika egyetlen eredeti művészeti formája, talán az ország legnagyobb kulturális ajándéka a világnak, és mint ilyen, a legnagyobb figyelmet és a legtöbb szeretetet érdemli.

A bejegyzés trackback címe:

https://sondheimtisztelo.blog.hu/api/trackback/id/tr764809051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása