Boldog, Sondheim-premierekben gazdag új esztendőt kívánunk! Sajnos közelgő magyarországi bemutatókról egyelőre nem nagyon tudunk beszámolni, az biztos, hogy a Centrál Színház továbbra is rendíthetetlenül játssza az Egy nyári éj mosolyát (következő időpontok: január 13. és 31.). Határainkon túl azonban jó néhány egyéb érdekesség is várhat a Sondheimet kedvelő színházba járókra.

Nem kell messzire utazni az A Funny Thing...-ért, a Plautus-komédiákon alapuló római kori musical 5 alkalommal a bécsi Volksoper-ben látható április végén-május elején. Aki pedig a démoni borbély, Sweeney Todd véres históriájára kíváncsi, az a legjobban teszi, ha a felső-sziléziai iparváros, Chorzow musicalszínházát látogatja meg, ahol a  rémes londoni húsos pitéket február végén többször is áruba bocsátják. Egy kép az előadásból:

Párizsban a korábbi évek sikeres Sondheim-bemutatóit (Sweeney és A Little Night Music) követően most a Sunday in the Park with George kerül színre a Theatre Chatelet impozáns épületében, a kettős címszerepben a Sondheim-veterán Julian Overden-nel, Dot/Marie szerepében pedig Sophie-Louise Dann látható. A bemutató április 15-én esedékes, úgyhogy addig még bőven van idő lefoglalni a repülőjegyeket...

Sietni kell azonban azoknak, akik a Menier Chocolate Factory friss Merrily We Roll Along-produkcióját szeretnék látni, hiszen rohamosan fogynak a jegyek a hatalmas sikerrel játszott előadásra. Jó hír, hogy két héttel, március elejéig meghosszabbították a játszási sorozatot, viszont februárig szinte alig van szabad hely a csöppnyi londoni színházban játszott darabra.

Végül, de nem utolsósorban egy ajánlat a tengerentúlról: szimfonikus Sondheim-koncertet rendez a nagy presztízsű New York Philharmonic Orchestra. A január 29-én hallható hangversenyt a számos Sondheim-darab eredeti Broadway-produkcióját betanító Paul Gemigliani dirigálja, az este során részletek csendülnek fel a komponista legismertebb musicaljeiből (Sunday in the Park..., Sweeney Todd, Into the Woods) és filmzenéiből (Stavisky) is. A házigazda az ismert komikus színész, Nathan Lane lesz.

Címkék: sweeney todd egy nyári éj mosolya sunday in the park with george into the woods merrily we roll along a funny thing happened on the way to the forum külföldi bemutatók

A bejegyzés trackback címe:

https://sondheimtisztelo.blog.hu/api/trackback/id/tr734992820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Regina Nagy 2013.01.02. 21:57:42

Éljen a Menier, megyek! :-)))

Szilgyo 2013.01.02. 22:00:24

@Regina Nagy: Hajrá! Aztán majd ne felejts el beszámolót írni!:-)
süti beállítások módosítása