wss01.jpg

Bernstein, Sondheim és Laurents West Side Story-jának első magyar nyelvű produkciója Vámos László rendezésében 1969-ben került közönség elé: a Fővárosi Operettszínház hatalmas erőfeszítéseket igénylő merész vállalkozását több évnyi műhelymunka előzte meg. A bemutató mai fejjel szinte felfoghatatlan mennyiségű munkát igényelt az alkotóktól.

A West Side Story 1969 nyarán először a Budai Parkszínpadon, majd ősszel a Fővárosi Operettszínházban is példa nélküli sikert aratott. A darabot és a produkciót méltatók egyetértettek abban, hogy remek döntésnek bizonyult fiatal, pályakezdő művészekre bízni a musical hihetetlen koncentrációt igénylő főszerepeit.

wss02.jpg

A beszámolók tanúsága szerint rutinjuk hiányát bőséggel kárpótolta a szenvedély, és a fiatalos lendület, amellyel megformálták szerepeiket. Az első szereposztás Tony-ja és Maria-ja, Farkas Bálint és Lipcsei Edit lényegében ismeretlen pályakezdőként berobbantak a zenés színházi köztudatba, rajtuk kívül többek között Németh Sándor (Riff) és Galambos Erzsi (Anita) is emlékezetes alakítást nyújtott.

wss03.jpg

Címkék: west side story sondheim magyarországon

A bejegyzés trackback címe:

https://sondheimtisztelo.blog.hu/api/trackback/id/tr325072521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása